Over Johanna

 

Johanna Houbolt is gespecialiseerd in Oosterse Geneeskunde: Shiatsu, Acupunctuur, Healing-Tao en Chi-Gong. Als docente en behandelaar is zij zowel thuis in de reguliere als complementaire zorg.

Johanna is vooral geïnteresseerd in het tot stand brengen van verbindingen tussen de reguliere en complementaire zorg. Die combinatie leidt tot vollediger behandelprogramma’s, waarmee bovendien beter kan worden ingespeeld op de uniekheid van ieder mens. Johanna vindt het een uitdaging om mensen met eenvoudige technieken weer te leren de Chi, de levensenergie, te laten stromen. Voor kinderen biedt zij dit spelenderwijs aan in een combinatie van spelvormen, liedjes en Chi-Gong.

Na haar opleiding bij SPO Middelloo, studeerde zij speltherapie en Oosterse Geneeskunde. Zij is gecertificeerd Healing Tao docent. In haar praktijk, Centrum Kenko werkt zij met shiatsu, chi-gong en acupunctuur.
Johanna werkte 20 jaar in de zorgsector o.a. bij St. Pameijer, Stichting Lievegoed, Stichting Corridor en Stichting Sportieve Handy’s. Bij Stichting Lievegoed, waar zij ambulante begeleiding voor kinderen gaf, vond zij inspiratie in de Antroposofie. Dit vormde een goede brug tussen de reguliere en de Oosterse visie.

Johanna heeft 10 jaar trainingen gegeven in ontwikkeling van kinderen en energetische kindermassage bij de opleiding voor Holistisch Pedagogisch Begeleider: Zon Instituut.

Kinderprogramma’s vonden plaats bij onder meer de volgende scholen en instellingen: Klimopschool Ridderkerk, Klimopschool Provenierswijk, Kleine wereld en Bavo Kring Kralingen Vrije school Barendrecht Montessori school Feijenoord, De Schalm Katendrecht Buurtgroep Provenierswijk, de Propellor, Buurtgroep Kralingen. Stichting Zonnekind Ridderkerk.

Lid beroepsvereniging ZHONG

 

CRKBO DocentGeregistreerd CRKBO docent

 

 

Lid Koepel Alternatieve Behandelwijzen