Tao-Yin en herstelgroep


Centrum-KenkoTao-yin

Tao-yin betekent letterlijk het sturen van de energie (chi). Deze vorm is zeer geschikt om op een rustige manier de aandacht in het lichaam te brengen. De Japanse vorm van Tao-yin heet Do-in. In de lessen worden beide vormen beoefend.

Vanuit een accepterende houding, met een glimlach naar onszelf, kan de Chi, levensenergie van binnenuit stromen.  We werken met zelfmassage, zachte strekkingen, meditatie en adem oefeningen.

In het Oosten zegt men: “De Chi is daar waar de aandacht naartoe gaat.”
De oefeningen werken verfrissend en gaandeweg gaan we steeds meer beweging, kracht en circulatie in het lichaam voelen.   Deze benadering leent zich heel goed voor mensen die bij willen komen van het werk en weer op willen laden.

De oefeningen zijn in het dagelijks leven eenvoudig uit te voeren en worden toegespitst op de conditie van de deelnemers.  Tao yin oefeningen worden in de cursussen beoefend en aan clienten meegegeven bij een individueel traject of behandeling. Correctieve oefeningen kunnen gegeven worden voor b.v. rugklachten, stress, hoofdpijn.
Bij voldoende belangstelling wordt een aparte Tao yin groep gestart.

HERSTELGROEP

Tao- yin, mindfulness en beweging bij ziekte en herstel. O.a. bij vermoeidheidsklachten, burn-out, MS, reuma en ouderdomsklachten. Voor het creeren van een nieuwe balans.

Mensen die ziek zijn, of herstellend van een ziekte en weinig energie hebben, kunnen terecht op de cursus bij Corridor in Rotterdam.

De oefeningen in deze groepen worden aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. Daarom houden we van tevoren graag een intake gesprek. We werken met aandacht (mindfulness) en een glimlach naar onszelf.

We leren zelfmassage en oefenen om de gewrichten soepel te houden, we werken aan het herstellen van de balans en de circulatie in het lichaam. Zo vinden we een nieuw evenwicht en komen we rustig aan in beweging.

Voor meer informatie: Contact opnemen met Stichting Corridor. www.corridor.nl